

| Ingredience: | |
| vepřová kýta | 4 plátky | 
| čerstvý ovčí sýr | 200 g | 
| černé olivy | 12 ks | 
| čerstvé oregano | hrst | 
| sůl | dle chuti | 
| pepř | špetka | 
| olej | trochu | 
Celý týden jsem si užívala na chalupě a navíc jsem krmila i dědečka, který není na mé kuchařské experimenty zvyklý. Proto jsem zvolila poněkud rustikálnější způsob vaření. Kromě toho jsme během výletu na Slovensko navštívili úžasný salaš a dovezli jsme si hromadu ovčího sýra, brynzy a žinčice a bylo nutné to zpracovat.
Do plátků masa nařízněte kapsu, kterou vyložte lístky oregana, sekaným sýrem a olivami. Kapsu uzavřete jehlou nebo párátkem lehce osolte a opepřete a opékejte zprudka na oleji. Vzhledem k tomu, že maso je relativně tenké, tak stačí opékat z každé strany cca 5 min. Takto naplněné maso můžete také připravit na grilu. Jako příloha stačí dobrý salát a krajíc chleba a nebo šťouchané brambory. Já je vylepšila o čerstvě sklizený mangold.
Podrobné info: