Pažitka
Název:

Vepřové kapsy plněné ovčím sýrem a olivami


Vepřové kapsy plněné ovčím sýrem a olivami


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kýta4 plátky
čerstvý ovčí sýr200 g
černé olivy12 ks
čerstvé oregano hrst
sůl dle chuti
pepř špetka
olej trochu
Postup přípravy:

Celý týden jsem si užívala na chalupě a navíc jsem krmila i dědečka, který není na mé kuchařské experimenty zvyklý. Proto jsem zvolila poněkud rustikálnější způsob vaření. Kromě toho jsme během výletu na Slovensko navštívili úžasný salaš a dovezli jsme si hromadu ovčího sýra, brynzy a žinčice a bylo nutné to zpracovat.

Do plátků masa nařízněte kapsu, kterou vyložte lístky oregana, sekaným sýrem a olivami. Kapsu uzavřete jehlou nebo párátkem lehce osolte a opepřete a opékejte zprudka na oleji. Vzhledem k tomu, že maso je relativně tenké, tak stačí opékat z každé strany cca 5 min. Takto naplněné maso můžete také připravit na grilu. Jako příloha stačí dobrý salát a krajíc chleba a nebo šťouchané brambory. Já je vylepšila o čerstvě sklizený mangold.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno