

| Ingredience: | |
| mleté vepřové maso | 400 ml |
| malá cibulka | 1 ks |
| sůl | dle chuti |
| drcený kmín | špetka |
| mletá paprika | špetka |
| olej | 2 lžíce |
| červená čočka | 250 g |
| mrkev | 2 ks |
| petržel | 1 ks |
| malá cibulka | 1 ks |
| saturejka | hrst |
| olej | 1 lžíce |
| máslo | 2 lžíce |
Každoročně se u nás na 1. ledna vaří čočková polévka (pro peníze) a vepřové řízky (pro štěstí). Letos jsem to pojala netradičně (a i trochu zdravěji) už i kvůli tomu, že jsem díky dopolední procházce měla na ukuchtění oběda asi 30min. Takže tradice zachována a chutnalo nám i bez řízků.
Nejprve jsem si dala vařit vodu se saturejkou a během toho si očistila a nastrouhala zeleninu, pokrájela cibuli (5-10min). Do vroucí vody s bylinkou jsem dala čočku a na oleji zpěnila 1 cibulku a kořenovou zeleninu (5-10min. Mezitím (nemusíte u restování celou dobu stát, stačí občas zamíchat) jsem si z masa, pokrájené cibule a koření umíchala směs na karbanátky. Ty jsem smažila na oleji (cca 10min). V průběhu smažení jsem si dodělala přílohu-tedy slila čočku a promíchala se zeleninou, dosolila a zjemnila máslem.
Podrobné info: