Pažitka
Název:

Vepřové karbanátky podávané s červenou čočkou


Vepřové karbanátky podávané s červenou čočkou


Ingredience:
Ingredience:
mleté vepřové maso400 ml
malá cibulka1 ks
sůl dle chuti
drcený kmín špetka
mletá paprika špetka
olej2 lžíce
červená čočka250 g
mrkev2 ks
petržel1 ks
malá cibulka1 ks
saturejka hrst
olej1 lžíce
máslo2 lžíce
Postup přípravy:

Každoročně se u nás na 1. ledna vaří čočková polévka (pro peníze) a vepřové řízky (pro štěstí). Letos jsem to pojala netradičně (a i trochu zdravěji) už i kvůli tomu, že jsem díky dopolední procházce měla na ukuchtění oběda asi 30min. Takže tradice zachována a chutnalo nám i bez řízků.

Nejprve jsem si dala vařit vodu se saturejkou a během toho si očistila a nastrouhala zeleninu, pokrájela cibuli (5-10min). Do vroucí vody s bylinkou jsem dala čočku a na oleji zpěnila 1 cibulku a kořenovou zeleninu (5-10min. Mezitím (nemusíte u restování celou dobu stát, stačí občas zamíchat) jsem si z masa, pokrájené cibule a koření umíchala směs na karbanátky. Ty jsem smažila na oleji (cca 10min). V průběhu smažení jsem si dodělala přílohu-tedy slila čočku a promíchala se zeleninou, dosolila a zjemnila máslem.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno