Ingredience: | |
mleté vepřové maso | 400 ml |
malá cibulka | 1 ks |
sůl | dle chuti |
drcený kmín | špetka |
mletá paprika | špetka |
olej | 2 lžíce |
červená čočka | 250 g |
mrkev | 2 ks |
petržel | 1 ks |
malá cibulka | 1 ks |
saturejka | hrst |
olej | 1 lžíce |
máslo | 2 lžíce |
Každoročně se u nás na 1. ledna vaří čočková polévka (pro peníze) a vepřové řízky (pro štěstí). Letos jsem to pojala netradičně (a i trochu zdravěji) už i kvůli tomu, že jsem díky dopolední procházce měla na ukuchtění oběda asi 30min. Takže tradice zachována a chutnalo nám i bez řízků.
Nejprve jsem si dala vařit vodu se saturejkou a během toho si očistila a nastrouhala zeleninu, pokrájela cibuli (5-10min). Do vroucí vody s bylinkou jsem dala čočku a na oleji zpěnila 1 cibulku a kořenovou zeleninu (5-10min. Mezitím (nemusíte u restování celou dobu stát, stačí občas zamíchat) jsem si z masa, pokrájené cibule a koření umíchala směs na karbanátky. Ty jsem smažila na oleji (cca 10min). V průběhu smažení jsem si dodělala přílohu-tedy slila čočku a promíchala se zeleninou, dosolila a zjemnila máslem.
Podrobné info: