Pažitka
Název:

Vepřové karbanátky se sušenými rajčaty, červenou čočkou a česnekem s parmazánovo-bramborovou kaší


Vepřové karbanátky se sušenými rajčaty, červenou čočkou a česnekem s parmazánovo-bramborovou  kaší


Ingredience:
Karbanátky:
mleté maso500 g
červená čočka4 - 5 lžic
celá sušená rajčata3 ks
česnek1 - 2 stroužky
majoránka1 lžička
drcený kmín1 lžička
vejce1 ks
instantní jáhlové vločky malá hrstka
sůl dle chuti
Kaše:
brambory6 ks
parmazán40 - 50 g
máslo oříšek
mléko dle potřeby
sůl dle chuti
drcený kmín1 lžička
Postup přípravy:

Další chutný recept, který si určitě oblíbíte. K čočce všeobecně máme my Češi blízko. Červená čočka je první luštěnina, kterou maminky přidávají do jídelníčku dětí. Oficiálně od ukončeného osmého měsíce. Doporučuje se při diabetu nebo redukční dietě. Prostě je to super surovina!

Všechny ingredience řádně prohněteme v dostatečně velké misce, uděláme kuličky a klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Cca 20 minut.
Když je maso v troubě, dáme si vařit oloupané brambory se solí a drceným kmínem. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme. Brambory rozšleháme s ohřátým mlékem, oříškem másla a parmazánem na kaši.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno