Pažitka
Název:

Vepřové karé s houbovým ragů


Vepřové karé s houbovým ragů


Ingredience:
Ingredience:
vepřové karé (kotletka)6 plátků
lesní houby velká hrst
pivní marináda1/2 sáčku
cibule1 ks
kmín2 špetky
hladká mouka1 lžička
máslo100 g
olej trochu
máslo plátek
Postup přípravy:

Vepřové karé najdete mezi vepřovou kýtou a plecí. Je to velmi kvalitní maso, které se právě hodí na různé minutkové úpravy.

Vepřové maso - plátky lehce naklepeme a potřeme marinádou, naskládáme na sebe do misky a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne – nesolíme, jelikož marináda je dostatečně slaná.
Houby očistíme, nakrájíme a pořádně opláchneme. 
V pánvi rozpustíme máslo, a dáme na něj zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. 
Následně vložíme podusit nakrájené houby a osolíme a posypeme troškou kmínu. Jakmile jsou houby podušené a měkké, tak je lehce poprášíme hladkou moukou. Podlijeme cca 1 dcl vody, aby se nám postupně směs lehce zahustila a vznikla i trocha šťávy. 
Hotové houbové ragů přendáme do jiné nádoby a udržujeme teplé. 
Vepřové marinované maso opékáme z obou stran na pánvi s troškou oleje a podáváme k houbovému ragů. Maso je minutkové tedy stačí opékat 3-5 minut z každé strany. Příloha nové brambory ve slupce.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Otto Plášek

    zavřít okno