

| Ingredience: | |
| vepřová kýta | 600 g |
| hladká mouka | 1 - 2 lžíce |
| máslo | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| hrášek | dle potřeby |
| kukuřice | dle potřeby |
| bramboryy | dle potřeby |
| petrželka nebo pažitka | dle chuti |
U nás vítáme jaro - stejně tak jako na zahrádce, tak i doma na talíři máme rádi veselé jarní, sluníčkové barvy. Je to velmi rychlé, jednoduché a přesto tááák dobré! Přeji hezký den všem.
Vepřové kostky osolíme a opepříme. V hrnci si rozpustíme máslo, na kterém kostky orestujeme a poté zaprášíme moukou, podlijeme vodou a necháme dusit do měkka. Poté již jen dochutíme solí a pepřem.
Mezitím co se nám dusí vepřové kostky, si připravíme zeleninu. V hrnci rozpustíme máslo, vložíme na něj hrášek a kukuřici, osolíme, podlijeme trochu vodou, přidáme i špetku cukru, přiklopme pokličkou a dusíme do měkka. Podáváme s uvařeným bramborem, zakápnutý máslem a posypaným petrželkou nebo pažitkou.
Podrobné info: