

| Ingredience: | |
| vepřová plec | 600 g |
| velká cibule | 3 ks |
| hladká mouka | 1 - 2 lžíce |
| mletý kmín | dle chuti |
| vývar | dle potřeby |
| olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| Pečená rýže: | |
| dlouhozrnná rýže | 2 hrnky |
| voda | 4 hrnky |
| olej | 2 - 3 lžíce |
| sůl | dle chuti |
Tohle obyčejné jídlo milují naše děti a chutnalo i na TV Paprika CzSk. Kdo nestihl v pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, tak tady je receptík.
Cibuli nakrájíme na jemno a usmažíme na oleji do hněda. Vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme na cibuli tak, aby se nám maso zatáhlo. Pak přidáme mletý kmín a podlijeme vývarem a podusíme do měkka.
Když je maso měkké, tak již jen omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a případě potřeby dochutíme solí a pepřem. Servírujeme nejlépe s rýží, ale můžeme i s těstovinami, nebo knedlíkem.
Rýže pečená v troubě
Rýži propláchneme v hrnci, přidáme vodu, olej a osolíme. Přiklopíme poklicí a pečeme v předehřáté https://www.vestavne-spotrebice.cz/vestavne-samostatne-trouby/filtr-znacka-electrolux,aeg,/0/0/0/0/0/ na 200 °C cca 30-35 minut.
Fotos: Katalin Sándor
Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz
Podrobné info: