

| Ingredience: | |
| vepřová plec | 600 g |
| velké cibule | 3 ks |
| hladká mouka | 1 - 2 lžíce |
| mletý kmín | dle chuti |
| vývar | dle potřeby |
| olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| rýže | dle potřeby |
| hrášek | dle chuti |
Vendulka si přála hnědou omáčku a Pétík zase hrášek. Tak jsem zvolila kompromis. Vepřové na kmíně je velmi jednoduché a rychlé jídlo, které mají snad všechny děti, ale i dospělí rádi. A musím vám říct, že jsem poprvé zvolila jako přílohu hráškovou rýži a byla to dobrota. Tak třeba tip pro vás, co dobrého uvařit o víkendu.
Cibuli nakrájíme n jemno usmažíme na oleji do hněda. Vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme na cibuli tak, aby se nám maso zatáhlo. Pak přidáme mletý kmín a podlijeme vývarem a podusíme do měkka.
Když je maso měkké, tak již jen omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a v případě potřeby dochutíme solí a pepřem. Servírujeme nejlépe s rýží, ale můžeme i s těstovinami, nebo knedlíkem.
Podrobné info: