Pažitka
Název:

Vepřové kostky na kmíně s rýží


Vepřové kostky na kmíně s rýží


Ingredience:
Ingredience:
vepřová plec600 g
velké cibule3 ks
hladká mouka1 - 2 lžíce
mletý kmín dle chuti
vývar dle potřeby
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
rýže dle potřeby
hrášek dle chuti
Postup přípravy:

Vendulka si přála hnědou omáčku a Pétík zase hrášek. Tak jsem zvolila kompromis. Vepřové na kmíně je velmi jednoduché a rychlé jídlo, které mají snad všechny děti, ale i dospělí rádi. A musím vám říct, že jsem poprvé zvolila jako přílohu hráškovou rýži a byla to dobrota. Tak třeba tip pro vás, co dobrého uvařit o víkendu.

Cibuli nakrájíme n jemno  usmažíme na oleji do hněda. Vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme na cibuli tak, aby se nám maso zatáhlo. Pak přidáme mletý kmín a podlijeme vývarem a podusíme do měkka.

Když je maso měkké, tak již jen omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a v případě potřeby dochutíme solí a pepřem. Servírujeme nejlépe s rýží, ale můžeme i s těstovinami, nebo knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno