Pažitka
Název:

Vepřové kostky na paprice


Vepřové kostky na paprice


Ingredience:
Ingredience:
vepřová plec600 g
střední cibule1 ks
33% smetana1 kelímek
hladká mouka1 - 2 lžíce
sladká mletá paprika dle chuti
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Bramborové válečky:
uvařené, vychladlé a oloupané brambory ve slupce500 g
hrubá mouka150 g
vejce1 ks
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Vepřové kostky na paprice jsou bezva rychlá véča. Pro moje děti je to oblíbený pokrm, Vendulka s těstovinami a Petik s bramborovými válečky. Recept jste mohli vidět na TV Paprika CzSk v pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem.

Vepřové maso nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno na oleji zpěníme dorůžova. Maso dáme na cibulový základ a orestujeme, aby se zatáhlo. Pak přidáme sladkou mletou papriku a promícháme (ale ne moc dlouho, aby paprika nezhořkla). Směs podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Když je maso měkké, tak ve smetaně rozkvedláme hladkou mouku, omáčku zahustíme, v případě potřeby přisolíme a zjemníme smetanou (lze přidat i zakysanou smetanu). Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

BRAMBOROVÉ VÁLEČKY
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme a vysypeme doprostřed válu, uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, které osolíme, aby zůstalo krásně žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, vyválíme z něj dlouhý váleček, který nařežeme na stejnoměrné válečky. Připravené válečky vaříme ve vroucí vodě. Po vyjmutí válečky vložíme do mísy a přelijeme máslem nebo rozpuštěným sádlem a můžeme servírovat

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty najdete na: www.tvpaprika.cz

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno