Pažitka
Název:

Vepřové kostky na rajčatech a kedlubnách v pomalém hrnci


Vepřové kostky na rajčatech a kedlubnách v pomalém hrnci


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kýta3/4 kg
velká cibule1 ks
mrkev1 ks
větší kedlubna1 ks
česnek4 stroužky
sekaná rajčata1 konzerva
drcený kmín1 lžička
majoránka1 lžička
uzená mletá paprika1 lžička
máslo nebo ghí3 plátky
vývar/voda1 dcl
smetana na zjemnění
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Není žádnou novinkou, že ráda a často vařím v pomalém hrnci. Ale je pravda, že většinou pomalím hovězí nebo zvěřinu. Tentokrát jsem poprvé zkusila i vepřové a určitě v tom budu pokračovat. Při použití druhého stupně (HIGH) se dá oběd zvládnout i za dopoledne a nemusí se pomalit přes noc.

Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a vložíme do pomalého hrnce. Veškerou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostky nebo kolečka. Přidáme do hrnce k masu. Vše zalijeme sekanými rajčaty, přidáme koření, sůl a lehce podlijeme vodou nebo vývarem. Promícháme, navrch položíme 3 plátky másla, přiklopíme a pomalíme na II. stupeň (HIGH) 3,5 - 4 hodiny. Na závěr vybereme maso a zbytek obsahu hrnce rozmixujeme na hladkou omáčku. Můžeme ještě dochutit solí a zjemnit trochou smetany. Pokud jde o přílohu, fantazii se meze nekladou. Já jsem tentokrát zvolila celozrnný kuskus.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno