Pažitka
Název:

Vepřové kostky s batátovo-petrželovou omáčkou pro děti od 6 měsíců


Vepřové kostky s batátovo-petrželovou omáčkou pro děti od 6 měsíců


Ingredience:
Ingredience:
vepřové maso (plecko, kýta, krkovice)500 g
batáty250 g
petržel250 g
cibule1 ks
bobkový list2 ks
nové koření5 kuliček
sůl dle chuti
vývar nebo voda dle potřeby
olej dle potřeby
smetana či mléko na zjemněnícca 100 ml
Postup přípravy:

Ač pro úpravu dušením nejvíce milujeme hovězí maso, ani tato varianta s vepřovým u nás vůbec neprochází špatně. Vyzkoušejte ji také.

Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na kostky, cibuli na kostičky menší. Stejně tak nakrájejte na kostky i maso. V hrnci rozpalte trošku oleje a začněte na něm opékat osolené maso a cibuli, po chvilce přihoďte i batáty a petržel. Až vše začne chytat zlatavou barvu, podlijte vodou nebo vývarem tak, aby bylo vše ponořené (ale ne více) a přidejte koření. Vařte do změknutí masa, což bude trvat přibližně hodinu. Občasně kontrolujte a případně vodu dolijte, aby se maso nepřipálilo. Po dovaření vyjměte koření, maso odložte stranou a zeleninu rozmixujte na omáčku, kterou v případě potřeby můžete ještě doředit vodou, a nebo zjemnit smetanou. 

Hodí se podávat s bramborovou kaší, rýží nebo kuskusem, jako jsem to udělala já.

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno