

| Ingredience: | |
| vepřové maso | 300 g |
| cibule | 1 ks |
| brambory | 6 ks |
| celer | 4 řapíky |
| sušená rajčata | 1/2 skleničky |
| vývar | 500 ml |
| řepkový olej | 1 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| mletá uzená paprika | dle chuti |
| sušený rozmarýn | dle chuti |
I česká klasika, jako je maso s "UHO", se dá připravit dietně a chutně v mnoha variacích dle přidané zeleniny.
Vepřové maso nakrájíme na kousky, promícháme se solí, pepřem a mletou uzenou paprikou. Na trošce řepkového oleje zpěníme cibulku, přidáme okořeněné kousky masa, které zprudka orestujeme. Přihodíme kousky řapíkatého celeru a sušených rajčat, zalijeme vývarem (horkou vodou) a cca 30 minut dusíme. Podle potřeby zahustíme hraškou. Brambory nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme, posypeme sušeným rozmarýnem a pečeme v troubě na pečícím papíře na 180 stupňů asi 20 minut dle velikosti plátků brambor.
Podrobné info: