Pažitka
Název:

Vepřové kotlety na houbách a pálivých paprikách


Vepřové kotlety na houbách a pálivých paprikách


Ingredience:
Ingredience:
kotleta bez kosti4 ks
houby200 g
pálivá špičatá zelená paprika1 ks
cibule1 ks
větší rajčata2 ks
pikantní paprika1 lžička
drcený kmín dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
sojová omáčka1 lžička
worcester1 lžička
vývar nebo voda dle potřeby
nasekané bylinky (petrželka a libeček) dle chuti
hladká mouka na zahuštění
Postup přípravy:

Maso s paprikami, rajčaty a houbami chutná vždy skvěle a doma si jej často připravujeme.

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a bohatě obalíme v nasekaných bylinkách. Takto necháme maso nejméně hodinu odpočívat. V pečící nádobě zpěníme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme ze všech stran restovat plátky připraveného masa. Když maso pustí šťávu, zalijeme vývarem nebo vodou.

Pečící nádobu s masem vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme na 170 stupňů. Přeléváme výpekem. Když je maso měkčí, přidáme dusit i pokrájenou pálivou papriku a pokrájená rajčata. Nakonec k masu a zelenině vložíme plátky hub (houby můžeme podusit i na pánvi a pak až přidat nakonec k masu). Dochutíme sojovou omáčkou a worcesterem. Ke konci pečení smícháme 150 ml vývaru s hladkou moukou. Necháme probublat na cca 10 minut. Podáváme s knedlíkem, nebo například rýží či bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno