Pažitka
Název:

Vepřové kousky na žampionech a sterilovaných kapiích


Vepřové kousky na žampionech a sterilovaných kapiích


Ingredience:
Ingredience:
vepřová plec500 g
hnědé žampiony180 g
olej dle potřeby
větší cibule1 ks
červená papriková pasta dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
naložená a okapaná kapie dle chuti
vývar (voda) dle potřeby
mouka nebo solamyl na zahuštění
Postup přípravy:

Mám pro vás tip na rychlý a moc dobrý oběd, který má šmrnc. Takže si nachystejte vepřové maso, žampiony, kapii a jdeme na to.

Vepřovou plec pokrájíme na kousky a zprudka orestujeme na oleji s pokrájenou cibulí. Přidáme paprikovou pastu, zamícháme, zalijeme vodou nebo vývarem z kostí a dusíme. Ke konci dušení přidáme k masu pokrájené žampiony a scezenou pokrájenou sterilovanou červenou kapii. Dál dusíme doměkka. Zahustíme rozkvrdlanou moukou s vodou (nebo solamylem) a dál dusíme cca 10 - 12 minut doměkka. Podáváme se zeleninovou rýží. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno