Pažitka
Název:

Vepřové ledvinky na šalvěji a cherry rajčátkách


Vepřové ledvinky na šalvěji a cherry rajčátkách


Ingredience:
Ingredience:
vepřové ledvinky600 g
větší cibule1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
kmín dle chuti
šalvěj3 větvičky
cherry rajčátka6 ks
voda dle potřeby
olej dle potřeby
ocet dle chuti
mléko dle potřeby
gelový bujon na tmavé omáčky1 ks
nastrouhaný chléb na zahuštění
Postup přípravy:

Ledvinky máme moc rádi. Když je navíc vařím v tlakovém hrnci, tak jsou nejměkčí, nejlepší a navíc hned hotové.

Vepřové ledvinky namočíme do mléka s octem. Řádně je propereme, podélně rozkrojíme a vyřízneme ledvinové pánvičky (nejlépe je nechat ledvinky jen zamrazit a polorozmražené je přepůlit a vykrojit kanálky) Jde to nejlépe. Ledvinky pokrájíme na malé kousky, znovu propereme a necháme na větším cedníku okapat.
Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme nakrájenou cibulku, vložíme pokrájené ledvinky. Přisypeme koření - kmín, pepř, přidáme bylinky - nasekanou šalvěj, a zalijeme vodou s bujonem. Zavřeme tlakovou poklicí. Dusíme doměkka v tlakovém hrnci (tlakujeme cca 20 minut.). Po této době přidáme pokrájená cherry rajčátka a ještě chvíli podusíme. Podle potřeby zahustíme nastrouhaným chlebem nebo moukou a dál povaříme asi 10 minut.
Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno