Pažitka
Název:

Vepřové medailonky "Argentina" s fenyklem


Vepřové medailonky "Argentina" s fenyklem


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka600 g
brambory6 ks
čerstvý fenykl2 ks
smetana na šlehání2 dcl
máslo20 g
citronová šťáva1 lžíce
olivový olej trochu
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Netradiční kombinace vepřové panenky a fenyklu vás uchvátí.

Panenku odblaníme a nakrájíme na medailonky, lehce roztáhneme rukou a naložíme do oleje s kořením Argentína a lehce mletých chilli papriček. Do druhého dne necháme uležet v chladu.

Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Fenykly očistíme, vyřízneme z nich košťál a také je nakrájíme na plátky. Na pánev, na které jsme opékali panenku, nalijeme olej, vložíme plátky brambor a pomalu je z obou stran opečeme. Osolíme je, opepříme a dáme stranou. Na pánev přilijeme další olej, přidáme máslo a nakrájený fenykl a pomalu restujeme lehce dozlatova. Přidáme několik lžic vody a rychle podusíme. Nakonec přidáme smetanu, rychle povaříme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Na závěr přidáme trošku koření "bylinkové máslo".

Medailonky zprudka opečeme z obou stran, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno