Pažitka
Název:

Vepřové medailonky s houbovým přelivem s domácím americkým bramborem


Vepřové medailonky s houbovým přelivem s domácím americkým bramborem


Ingredience:
Ingredience:
vepřové medailonky600 g
pokrájené houby (hříbky)2 hrsti
střední cibule1 ks
smetana 33%1 kelímek
sojová omáčka dle chuti
mléko dle potřeby
smetana dle potřeby
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Příloha:
americké brambory dle potřeby
Postup přípravy:

Už dlouhou dobu jsme měli chuť na domácí americké brambory, ale co k tomu? Zapátrala jsem v mrazáku a našla mé mražené "křečkovité" zásoby hříbků. No a už jsem připravovala dobrotu, které prostě nejde odolat - večeře byla na světě. A tady je receptík pro vás.

Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a dáme smažit na pánev s olejem. Ze začátku medailonky pustí vodu, lepší je ji z pánve slít a dát jen na olej, aby se plátky dobře orestovaly.

Když jsou medailonky hotové, vyjmeme je a uložíme na teplé místo. Na výpek vložíme na jemno pokrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Poté přidáme houby (můžete dát i zmražené), zalijeme trochou vody, mléka a smetany, osolíme, opepříme, přidáme sojovku a podusíme, dokud houby nezměknou. Jakmile jsou skoro měkké, přidáme celou smetanu a necháme zredukovat a zahustit.

Medailonky přelijeme na talíři houbovým přelivem a podáváme s opečenými bramborami, americkým bramborem, nebo s přílohou, kterou máme rádi.

Americké brambory

Brambory neloupeme, jen umyjeme a nakrájíme na měsíčky, dáme do keramické formy (nebo na plech), postříkáme olejem a posypeme kořením na americké brambory nebo grilovacím kořením. Pečeme je na 200°C, průběžně promícháme, aby byly ze všech stran dobře opečené.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno