

| Ingredience: | |
| vepřové medailonky | dle potřeby |
| malé cibulky (jarní nebo šalotky) | 4 ks |
| červené suché víno | 2 dl |
| zeleninový vývar | 2 dl |
| třinový cukr | 3 lžičky |
| červené balsamico | 2 lžičky |
| čerstvě mletý pepř | špetka |
| rybízový džem | 2 lžičky |
| sůl | dle chuti |
| olej | 3 lžíce |
| tymián | 1/2 lžičky |
| sušený česnek | špetka |
| solamyl | 1 rovná lžíce |
| drobné hroznové víno bez pecek | 2 hrsti |
Výborná omáčka z červeného vína a rybízové marmelády, která se skvěle hodí k vepřovému masu.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přilijeme víno, cukr a balsamico a necháme odpařit na polovinu původního množství. Pak přidáme vývar, tymián a špetku sušeného česneku. Ve dvou lžících studené vody rozmícháme Solamyl a přivedeme k vývaru. Vzniklou směs zredukujeme na polovinu, pak přidáme hroznové víno, ještě asi 10 minut povaříme.
Na konci do směsi přidáme rybízový džem a případně osolíme a opepříme.
Pokud je to nutné, omáčku ještě zředíme několika lžičkami vývaru nebo naopak zahustíme troškou Solamylu.
Podrobné info: