Pažitka
Název:

Vepřové medailonky s omáčkou z červeného vína


Vepřové medailonky s omáčkou z červeného vína


Ingredience:
Ingredience:
vepřové medailonky dle potřeby
malé cibulky (jarní nebo šalotky)4 ks
červené suché víno2 dl
zeleninový vývar2 dl
třinový cukr3 lžičky
červené balsamico2 lžičky
čerstvě mletý pepř špetka
rybízový džem2 lžičky
sůl dle chuti
olej3 lžíce
tymián1/2 lžičky
sušený česnek špetka
solamyl1 rovná lžíce
drobné hroznové víno bez pecek2 hrsti
Postup přípravy:

Výborná omáčka z červeného vína a rybízové marmelády, která se skvěle hodí k vepřovému masu.

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přilijeme víno, cukr a balsamico a necháme odpařit na polovinu původního množství. Pak přidáme vývar, tymián a špetku sušeného česneku. Ve dvou lžících studené vody rozmícháme Solamyl a přivedeme k vývaru. Vzniklou směs zredukujeme na polovinu, pak přidáme hroznové víno, ještě asi 10 minut povaříme. 

Na konci do směsi přidáme rybízový džem a případně osolíme a opepříme. 

Pokud je to nutné, omáčku ještě zředíme několika lžičkami vývaru nebo naopak zahustíme troškou Solamylu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno