

| Ingredience: | |
| vepřové medailonky | 600 g |
| malé žampiony | 2 hrsti |
| brambory | 1 kg |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
| čerstvé bylinky | dle chuti |
| Marináda: | |
| olej | 5 lžic |
| voda | 5 lžic |
| plnotučná hořčice | 2 lžíce |
| sojová omáčka | 2 lžíce |
| rajský protlak | 2 lžíce |
| kečup | 2 lžíce |
| sušený česnek | 1 lžička |
| sušený tymián | 1 lžička |
| mletý pepř | 1/2 lžičky |
| rozmarýn | 1/2 lžičky |
Hezké slunečné úterý přeji! Dnes mám pro Vás tip na rychlou, voňavou véču z jednoho pekáčku. Tyto recepty jsou nejlepší na "všední dny", tedy ty pracovní, kdy člověk nemá čas stát dlouho u plotny.... Prostě přijít z práce, vložit vše do pekáčku a "je hotovo".
Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi. Pekáček si vymažeme olejem a do něj vložíme nakrájené, umyté brambory na měsíčky. K bramborám přidáme umyté žampiony a orestované vepřové plátky. Pak připravíme marinádu a celý pekáček zalijeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přikryté. Asi po 20ti minutách trochu podlijeme vodou (150-200ml) a promícháme. Poté dopečeme asi 10 minut ještě přikryté, promícháme a odkryté necháme cca 30 minut dopéci.
Podrobné info: