Pažitka
Název:

Vepřové medailonky se žampiony a rajčátky gratinované balkánským sýrem a slaninou


Vepřové medailonky se žampiony a rajčátky gratinované balkánským sýrem a slaninou


Ingredience:
Ingredience:
vepřové medailonky600 g
balkánský sýr180 g
žampiony6 - 8 ks
slanina200 g
jarní cibulka dle potřeby
tymián dle chuti
sušený česnek dle chuti
worcester dle chuti
sojová omáčka dle chuti
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Určitě si kladete otázku, co zase připravit k véče. Znám to, je to náročné, vymýšlet neustále pokrmy, tak aby se nevařilo "na stejné brdo". Tak tady tip ode mě pro dnešní den.

Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a dáme smažit na pánev s olejem (ze začátku medailonky pustí vodu, lepší je z pánve ji slít a dát jen na olej, aby se dobře orestovaly).

Když jsou medailonky propečené, vyjmeme je a vložíme do zapékací misky. Do výpeku na pánvi vložíme na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, přidáme trochu sušeného česneku a tymiánu, zakápneme worcesterem, sojovou omáčkou a podlijeme vodou. 

Když jsou žampiony trochu změklé, vyjmeme je a poklademe s nimi medailonky v misce. 

Na medailonky dáme i pokrájenou jarní cibulku, na to plátek balkánského sýra a plátek slaniny. Celé zalijeme výpekem a dáme asi na 20 minut zapékat do trouby při 200°C.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno