

| Ingredience: | |
| vepřová panenka | 1 kg |
| hranolky | 1 kg |
| třešně | 1 hrnek |
| olivový olej | trochu |
| chilli | špetka |
| pepř | špetka |
| červené víno | 125 - 150 ml |
| cukr | 2 - 3 lžíce |
| menší cuketa | 1 ks |
| rozmarýn | na ozdobu |
Jako příloha se skvěle hodí například hranolky....
Panenku si očistíme a nakrájíme asi na 2,5-3cm plátky. Osolíme, opepříme a lehce naklepeme (naklepeme jen pěstí lehounce). Panenku si dáme na vroubkovanou pánev s olivovým olejem a opečeme z obou stran pěkně do zlatova.
Třešňový dip připravíme tak, že si opláchneme třešně a vypeckujeme. Dáme si třešně restovat na pánvičku s olivovým olejem, přidáme chilli, pepř a podlijeme červeným vínem. Pak přidáme cukr, každý podle chuti. Vaříme, až máme třešničky krásně měkoučké. Lehce promixujeme, ale opravdu jen lehce.
Cuketu si nakrájíme asi na 1 cm plátky a vykrojíme si vnitřek. Orestujeme na olivovém oleji z obou stran. Do takto orestovaných cuket si dáme třešňový dip.
Příloha hranolky a na ozdobu rozmarýn.