Pažitka
Název:

Vepřové na paprice


Vepřové na paprice


Ingredience:
Ingredience:
vepřová plec600 g
střední cibule1 ks
smetana 33%1 kelímek
hladká mouka1 - 2 lžíce
sladká mletá paprika dle chuti
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Této omáčce říká Vendulka "oranžová puntíkatá". Děti ji mají rádi jak s těstovinami, tak s houskovým knedlíkem. Na paprice vařím poměrně často, protože je to nenáročná omáčka nejen na přípravu, ale i použité ingredience, které většinou mám doma. Tak třeba tip pro vás, na bezva českou klasiku, která nikdy neomrzí.

Vepřové maso nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno na oleji zpěníme dorůžova.

Maso dáme na cibulový základ a orestujeme, aby se zatáhlo. Pak přidáme sladkou mletou papriku a promícháme (ale ne moc dlouho, aby paprika nezhořkla). Směs podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka.

Když je maso měkké, tak ve smetaně rozkvedláme hladkou mouku, omáčku zahustíme, v případě potřeby přisolíme a zjemníme smetanou (lze přidat i zakysanou smetanu). Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo těstovinami.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno