Pažitka
Název:

Vepřové nudličky na pórku a kapii


Vepřové nudličky na pórku a kapii


Ingredience:
Ingredience:
vepřové maso (plecko)500 g
velká kapie1 ks
cibule1 ks
pórek15 cm
drcený kmín dle chuti
sušený česnek dle chuti
bramborový škrob dle potřeby
protlak1 lžíce
masový vývar dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
hladkolistá petržel dle chuti
chilli dle chuti
Postup přípravy:

Hodně masa, hodně zeleniny, k tomu ne příliš hustá omáčka a rychlý oběd je na světě. My jsme tuto směs poobědvali s jáhly, které se k tomu velice hodily.

Maso si připravte den předem. Nakrájejte ho na nudličky, ochuťte ho solí, pepřem, sušeným česnekem a drceným kmínem. Nechce odpočinout v lednici. 

Oloupanou cibuli překrojte na půl a nakrájejte na plátky, stejně tak nakrájejte i kapii s pórkem. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a nechte restovat cibuli, když zesklovatí, přidejte maso. Když se maso zatáhne a chytne barvu, přidejte kapii a pórek. Nechte společně chvíli orestovat a podlijte masovým vývarem, zhruba do půlky masové směsi, přidejte protlak, jen tak na barvu. V mističce si rozmíchejte trošku vody asi se dvěma lžícemi bramborového škrobu. Za stálého míchání vlévejte do vařící omáčky. Přilévejte po troškách, abyste to nepřehnali a neměli z toho kaši. Nechte minutku provařit a je hotovo. Při servírování ochuťte nasekanou petrželkou. 

Servírujte s rýží, jáhly, hranolky nebo bulgurem. 

TIP: Pokud máte rádi více česneku, nebojte se ho nakrájet na plátky a přidat před koncem k omáčce, stejně tak chilli papričky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno