

| Ingredience: | |
| vepřová kýta | 750 g |
| středně velká cuketa | 1 ks |
| fenykl | 1/2 ks |
| suché bílé víno | 50 ml |
| česnek | 1 stroužek |
| hrubozrnná hořčice | 2 lžičky |
| smetana ke šlehání | 100 ml |
| České Ghíčko | dle cpotřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Po dlouhé době jsem koupila vepřové maso a přemýšlela jsem, jak bychom si na něm nejvíc pochutnali. Pak jsem otevřela ledničku a uviděla půlku fenyklu a cuketu, která už potřebovala nutně zpracovat. K tomu otevřená láhev vína. No, některé recepty se zkrátka tvoří úplně sami (smích).
Vepřové maso nakrájíme na nudličky a osolíme, opepříme. Na pánvi si rozpustíme ghíčko a zprudka na něm zatáhneme maso. Cuketu (bez středové části) a fenykl si nakrájíme na nudličky. Maso vyndáme z pánve a na výpeku osmahneme zeleninu dozlatova. Pak přilijeme víno a necháme chvíli odpařit alkohol. Prolisujeme stroužek česneku, přidáme hořčici, vrátíme maso a podlijeme vodou. Přikryjeme poklicí a necháme dusit do změknutí masa. Na závěr zjemníme smetanou a podle chuti dosolíme. Můžeme podávat třeba s rýží.
Podrobné info: