

| vepřový palec | 3 ks |
| olivový olej | 50 ml |
| rozmarýn | 1 větvička |
| tymián | pár snítek |
| hrubá sůl | špetka |
| čerstvě nahrubo drcený pepř | šetka |
| Omáčka: | |
| mascarpone | 250 g |
| mléko | 2 - 3 lžíce |
| mozzarella | 100 g |
| niva | 100 g |
| nahrubo nasekané vlašské ořechy | hrst |
| citronová šťáva | 1 lžíce |
| sůl | špetka |
| Ingredience: |
Jako příloha jsou vhodné gnocchi, ale hodily by se i krokety, hranolky....
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme olejem a proložíme bylinkami. Necháme chvilku marinovat.
Mezitím si připravíme omáčku: Do kastrolku vyklopíme mascarpone a na mírném plameni necháme rozpustit. Nivu i mozzarellu nastrouháme na slzičkovém struhadle a přidáme do rendlíku. Necháme rozpustit. Poté dochutíme citronovou šťávou a podle chuti dosolíme. Nakonec vsypeme ořechy a krátce prohřejeme.
Maso zprudka orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Poté ho i s bylinkami přemístíme do trouby rozehřáté na 180 st. a nepřikryté dopékáme cca 10 minut. Pak maso přendáme na prkýnko a necháme cca 7 minut "vydýchat". Pak nakrájíme na plátky, podáváme s omáčkou, můžeme přidat lžičku brusinkového kompotu.
Podrobné info: