Pažitka
Název:

Vepřové plátky na houbách, harisse a hořčici


Vepřové plátky na houbách, harisse a hořčici


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kýta4 velké plátky
sůl dle chuti
směs z hořčice a harissy dle chuti
houby2 hrsti
petrželka dle chuti
mletý pepř dle chuti
sádlo nebo olej dle potřeby
velká cibule2 ks
vývar ze žeber nebo z kostí dle potřeby
kmín dle chuti
Postup přípravy:

Jak využít zásoby nasbíraných hub? Mám pro vás jeden recept, kde se houby skvěle hodí! Tak pojďme na to.

Vepřové plátky trochu naklepeme přes folii, na stranách nařízneme, potřeme směsí z hořčice a harissy a nadrcené petrželky, osolíme a opepříme. Pokrájenou cibuli orestujeme na sádle a přidáme naklepané vepřové plátky potřené směsí. Plátky zprudka orestujeme, zalijeme vývarem nebo vodou, přendáme do pekáčku a přikryté druhým pekáčkem dusíme v rozehřáté troubě. V polovině dušení přidáme pokrájené houby, zamícháme, přisypeme trochu kmínu a podlijeme výpekem a ještě dál dusíme doměkka. Nemusíme zahušťovat. Pokud je však šťáva z masa a hub řídká, zakvrdláme mouku s vodou a dál necháme ještě probublávat v troubě na cca 10 - 15 minut. Podáváme s bramborem, rýží  nebo knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno