Pažitka
Název:

Vepřové plátky na zelenině s těstovinami


Vepřové plátky na zelenině s těstovinami


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kýta600 g
střední cibule2 ks
hladká mouka1 - 2 lžíce
vývar (bujon) dle potřeby
větší mrkev3 ks
petržel2 ks
celer kousek
bobkový list dle chuti
nové koření dle chuti
celý pepř dle chuti
tymián dle chuti
rozmarýn dle chuti
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Tak je tady zas pondělí, nó... Nic s tím nenaděláme. Ale uvařit si nějakou tu dobrotu musíme, že jo? Tak tady je tip na večeři, snad přijde vhod.

Do hrnce dáme trochu oleje a dvě na jemno nakrájené cibule, které necháme zesklovatět. Vepřové plátky naklepeme, opepříme, osolíme a orestujeme na cibuli z obou stran, aby se maso zatáhlo. Pak zalijeme vývarem, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, celý pepř, můžete přidat i tymián a rozmarýn (dáme koření do uzavíratelného sítka na sypký čaj, nemusíme ho pak v omáčce hledat) a necháme podusit. Když je zelenina poloměkká, tak omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, dochutíme podle vlastní chuti solí a pepřem a ještě podusíme.

Recept je z televizního pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, 
na TV Paprika CzSk. Reprízy pořadu jsou vysílané od pátku 15.2.2019 od 21. hodin. Všechny recepty z pořadu najdete zde: 
http://www.tvpaprika.cz/…/N/Nicely_Czech_with_Vendy_and_Adam

Fotos by: Katalin Sándor

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno