Pažitka
Název:

Vepřové po Bratislavsku s rýží


Vepřové po Bratislavsku s rýží


Ingredience:
Ingredience:
vepřová pečeně1 kg
České Ghíčko bio dle potřeby
sekaná rajčata v plechu (postačí i 50g protlaku)400 g
velká cuketa1 ks
cibule2 - 3 ks
střední mrkev3 ks
celer30 g
kokosové mléko REAL THAI250 ml
mandlové či jiné rostlinné mléko200 ml
himalájská sůl dle chuti
voda na naředění konzistence dle potřeby
Dále můžete přidat:
zelený hrášek dle chuti
sterilovaná okurka dle chuti
citron dle chuti
Postup přípravy:

Náš malý začal chodit do školky, a jelikož smetanu, jogurty, mléko a tvaroh ještě nemáme dostatečně odzkoušené, připravuji část jídel do školky sama. Prvotní záměr byl, že by z počátku chodil na obědy domu, ale hned první den prosil, aby mohl jíst s kamarády, a tak bylo jasno.

Tuto omáčku měly děti k obědu, a tak jsem se snažila udělat obdobnou. Povedla se na výbornou a dostala jsem velkou pochvalu.

Maso nakrájím na kostky, případně můžeme ponechat na širší plátky či ponechat v celku. Na rozehřátém Ghí rychle opečeme osolené maso, vyjmeme a do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a cuketu, kterou jsme oloupali a vydlabali. 

Přidáme rajčata, zalijeme trochou teplé vody, zamícháme a vrátíme zpět opečené maso. Dusíme do měkka a podléváme vodou. 

Když je maso měkké, vyjmeme jej a omáčku rozmixujeme dohladka. Maso vrátíme zpět, přidáme smetanu, mléko a ještě chvíli povaříme.

Jelikož náš malý hrášek ani omylem jak říká, tak jsem jej nepřidávala. Omáčka mi přišla kyselá dost, tudíž jsem citron s okurkou nepřidávala. Pokud chcete dodržet klasickou přípravu, přidejte si hrášek, nastrouhanou okurku a dle chuti dokyselte citronem a krátce povařte. 

Podáváme s oblíbenou přílohou, já připravila rýži.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno