

| Ingredience: | |
| vepřová plec bez kosti | 450 g |
| farmářská česneková klobása | 350 g |
| velká cibule | 2 ks |
| velká červená paprika | 1 ks |
| slanina | dle potřeby |
| Marináda: | |
| světlé pivo | 100 ml |
| olej | 100 ml |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| nadrcený koriandr | dle chuti |
| kurkuma | dle chuti |
| nadrcený libeček | dle chuti |
| sladká paprika | dle chuti |
| uzená paprika | dle chuti |
| utřený česnek | dle chuti |
Mám pro vás jednoduchý recept na vepřové ražniči, které si můžete ugrilovat venku. Když vám počasí nepřeje, nezoufejte, ražniči můžete připravit i v troubě.
Maso, klobásu a slaninu pokrájíme na kostky, papriku a cibuli pokrájíme na plátky. Vše potřeme marinádou, připravenou smícháním bylinek, oleje a piva, a dáme na tři hodiny do chladu. Pak střídavě napichujeme maso, uzeninu, slaninu, papriku a cibuli na předem namočené špejle nebo na jehly. Grilujeme v rozehřáté troubě na program "gril" do měkka. Podáváme s hranolky a se salátem.
Podrobné info: