Pažitka
Název:

Vepřové ražniči v pivní marinádě


Vepřové ražniči v pivní marinádě


Ingredience:
Ingredience:
vepřová plec bez kosti450 g
farmářská česneková klobása350 g
velká cibule2 ks
velká červená paprika1 ks
slanina dle potřeby
Marináda:
světlé pivo100 ml
olej100 ml
sůl dle chuti
pepř dle chuti
nadrcený koriandr dle chuti
kurkuma dle chuti
nadrcený libeček dle chuti
sladká paprika dle chuti
uzená paprika dle chuti
utřený česnek dle chuti
Postup přípravy:

Mám pro vás jednoduchý recept na vepřové ražniči, které si můžete ugrilovat venku. Když vám počasí nepřeje, nezoufejte, ražniči můžete připravit i v troubě.

Maso, klobásu a slaninu pokrájíme na kostky, papriku a cibuli pokrájíme na plátky. Vše potřeme marinádou, připravenou smícháním bylinek, oleje a piva, a dáme na tři hodiny do chladu. Pak střídavě napichujeme maso, uzeninu, slaninu, papriku a cibuli na předem namočené špejle nebo na jehly. Grilujeme v rozehřáté troubě na program "gril" do měkka. Podáváme s hranolky a se salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno