Ingredience: | |
vepřová plec bez kosti | 450 g |
farmářská česneková klobása | 350 g |
velká cibule | 2 ks |
velká červená paprika | 1 ks |
slanina | dle potřeby |
Marináda: | |
světlé pivo | 100 ml |
olej | 100 ml |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
nadrcený koriandr | dle chuti |
kurkuma | dle chuti |
nadrcený libeček | dle chuti |
sladká paprika | dle chuti |
uzená paprika | dle chuti |
utřený česnek | dle chuti |
Mám pro vás jednoduchý recept na vepřové ražniči, které si můžete ugrilovat venku. Když vám počasí nepřeje, nezoufejte, ražniči můžete připravit i v troubě.
Maso, klobásu a slaninu pokrájíme na kostky, papriku a cibuli pokrájíme na plátky. Vše potřeme marinádou, připravenou smícháním bylinek, oleje a piva, a dáme na tři hodiny do chladu. Pak střídavě napichujeme maso, uzeninu, slaninu, papriku a cibuli na předem namočené špejle nebo na jehly. Grilujeme v rozehřáté troubě na program "gril" do měkka. Podáváme s hranolky a se salátem.
Podrobné info: