

| Ingredience: | |
| vepřová kýta | 4 plátky |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| plnotučná nebo dijonská hořčice | dle chuti |
| salám nebo šunka | dle chuti |
| plátkový sýr | dle chuti |
| na tenké plátky nakrájená mrkev | dle potřeby |
| hladká mouka | dle potřeby |
| cibule | 1 ks |
| anglická slanina | cca 100 g |
| kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel | dle potřeby |
| máslo | kousek |
| olej | dle potřeby |
| vývar | na podlití |
Dnes jsem uvařila naše oblíbené roládky, tohle se nám prostě nikdy nepřejí.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe salámem nebo šunkou, plátky sýra a podélně na tenko nakrájenou mrkví. Vše pevně stočíme, spíchneme párátky a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme ze všech stran, pak maso vyjmeme a do výpeku dáme nadrobno nakrájenou zeleninu, cibuli i slaninu. Vše dobře opečeme a vložíme zpět maso. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka pod pokličkou. Měkké maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem a vložíme kousek másla, omáčku zredukujeme a nemusíme zahušťovat.
Podrobné info: