Pažitka
Název:

Vepřové roládky


Vepřové roládky


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kýta4 plátky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
plnotučná nebo dijonská hořčice dle chuti
salám nebo šunka dle chuti
plátkový sýr dle chuti
na tenké plátky nakrájená mrkev dle potřeby
hladká mouka dle potřeby
cibule1 ks
anglická slaninacca 100 g
kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel dle potřeby
máslo kousek
olej dle potřeby
vývar na podlití
Postup přípravy:

Dnes jsem uvařila naše oblíbené roládky, tohle se nám prostě nikdy nepřejí.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe salámem nebo šunkou, plátky sýra a podélně na tenko nakrájenou mrkví. Vše pevně stočíme, spíchneme párátky a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme ze všech stran, pak maso vyjmeme a do výpeku dáme nadrobno nakrájenou zeleninu, cibuli i slaninu. Vše dobře opečeme a vložíme zpět maso. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka pod pokličkou. Měkké maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem a vložíme kousek másla, omáčku zredukujeme a nemusíme zahušťovat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno