Pažitka
Název:

Vepřové rolky se špenátem a knedlíkem


Vepřové rolky se špenátem a knedlíkem


Ingredience:
Ingredience:
vepřová pečeně400 g
kuřecí prsa300 g
uzené nebo slanina100 g
kvalitní šunka4 plátky
bílky2 ks
kapie dle chuti
hořčice1 lžíce
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetka
Špenát:
čerstvý špenát600 g
smetana100 ml
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
Knedlíky:
starší housky15 ks
slanina100 g
vejce5 ks
čerstvá petržel hrst
cibule2 ks
sádlo2 lžíce
mléko0,5 l
Postup přípravy:

Jako příloha se hodí domácí knedlík, ale můžete podávat i s bramboráčky.

Rolky:

Pečeni si nakrájíme na 4x100g plátky a naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme trochou hořčice a položíme šunku. Nádivku rozdělíme na 4 porce a nandáme na pečeni. Zabalíme do úhledných rolek a svážeme provázkem. Dáme dusit na 160 stupňů 1,5hodiny, poté odkryjeme a upečeme do barvy.

Knedlíky:

Na pánvi si na sádle osmažíme cibulku se slaninou a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky, přidáme ušlehaný bílek a slaninu s cibulkou. Vytvoříme šišky a zabalíme do folie, kterou pořádně utáhneme a konce zavážeme (klidně můžeme dát i trochu česneku a nastrouhaný muškátový oříšek).
Knedlíky vaříme 20 minut a nezapomeneme folii párkrát propíchnout jehlou nebo párátkem.                                                                             

Nádivka:

Kuřecí prsíčko rozkutrujeme se solí, pepřem, bílky a smetanou. Přendáme do misky a přidáme na malé kostičky nakrájené uzené maso a kapii.

Špenát:

Čerstvý špenát vložíme do hrnce s trochou sádla, osolíme, opepříme a po minutě zalijeme smetanou, kterou necháme odvařit. (já do něj dávám i česnek)

 

 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Milan Šesták

    zavřít okno