Pažitka
Název:

Vepřové s cuketou a bazalkou


Vepřové s cuketou a bazalkou


Ingredience:
Ingredience:
vepřové maso (plec nebo kýta)1/2 kg
olivový olej trochu
hladká mouka2 lžíce
jarní cibulka2 ks
cuketa1 ks
sušená i čerstvá bazalka dle chuti
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Co s přebytky cukety a bazalky? Dušené vepřové s těstovinami.

Maso a cuketu nakrájejte na nudličky, z cibulky oddělte zelenou část a podélně rozřízněte. Rozehřejte pánev, nalijte na ní olivový olej a zprudka opečte na nudličky nakrájené maso, cuketu a jarní cibuli. Ztlumte oheň, zaprašte moukou, lehce orestujte a zalijte vodou (vývarem) tak, aby bylo maso asi z poloviny ponořené. Slabě osolte, opepřete, přidejte bazalku a na mírném ohni duste asi hodinu – do změknutí masa. Na závěr případně dosolte. Podávejte nejlépe s těstovinami, na talíři dozdobte čerstvou bazalkou a posypte parmazánem.

TIP

Snažte se jídla dosolit během vaření, sůl je takto lépe stravitelná, než když ji používáte jako dochucovadlo na jídelním stole. Když zaléváte pokrm tekutinou, vždy raději volte vodu před koupenými bujony, chuť kostek jídlo vždy spíše shodí, než dotáhne. Pokud máte namražený vývar, je tou nejlepší volbou. ORODUJI za nepoužívání kostek a vegety (i těch bez glutamátů)!!!! Obzvlášť když vaříte pro děti.


Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Šárka Orságová

    zavřít okno