

| Vývarr: | |
| vepřová srdce | 2 ks |
| sůl | 2 lžičky |
| bobkový list | 3 ks |
| nové koření | 5 kuliček |
| černý pepř | 5 kuliček |
| Omáčka: | |
| máslo | 2 lžíce |
| sádlo | 1 lžíce |
| střední mrkev | 1 ks |
| celer | 50 g |
| plnotučná hořčice | 2 lžíce |
| cukr | 1 lžíce |
| citrónová šťáva | 2 lžíce |
| ocet | 1 lžíce |
| mouka | 2 vrchovaté lžíce |
| kelímek smetany 31% | 1 ks |
| pepř čerstvě mletý | špetka |
| sůl | špetka |
| Příloha: | |
| houskový knedlík |
Někdo nemá vnitřnosti rád, jiný by se toho ujedl. Je na každém z vás jestli vás tento recept nabudí, pro přípravu nedělního oběda.
Srdce řádně propláchneme pod studenou vodou a důkladně zbavíme všech krevních sraženin. Vložíme do hrnce ( tlakový nám ušetří čas ) přidáme všechny ingredience a vaříme doměkka. V tlakovém hrnci to trvalo cca 45 minut. Pokud vaříme v "normálním" hrnci sbíráme pěnu, která se nám při vaření tvoří.Po uvaření srdce vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Pak srdce zbavíme všech nepěkných věcí, jako je tuk, trubice apod. Nakrájíme na nudličky.
Máslo a sádlo rozpálíme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme na slzičkovém struhadle nastrouhanou mrkev a celer a přidáme k cibuli. Přisypeme cukr a restujeme cca 10 minut. Přidáme citronovou šťávu, mouku a vymícháme světlou jíšku, na kterou nalijeme vlažný vývar. Promícháme a necháme provařit. Doladíme chutě, přidáme ocet, cukr, sůl a pepř, vše dle vlastních chutí. Nakonec přidáme šlehačku a ještě chvilku provaříme. Poté omáčku propasírujeme. Můžeme zjemnit kouskem másla. Do omáčky dáme nudličky ze srdíček a krátce prohřejeme. Podáme s houskovým knedlíkem.
Podrobné info: