Ingredience: | |
vepřové maso (panenka, palce, popř. kýta) | 500 g |
koření: oregáno, tymián, rozmarýn, paprikové a chilli vločky, špetka římského kmínu, sušený česnek a cibule) nebo zakoupená kořenící směs Gyros | dle chuti |
olej | trochu |
sůl | dle chuti |
Gyros je jídlo, které je snad na každém rohu ulice. Však není nad domácí, který posunete rozhodně o dva levely výše. Kam se hrabe na fast foody!
Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kořením, olejem a solí.
Necháme uležet několik hodin nebo řes noc. Poté nudličky zprudka opečeme dohněda.
Podáváme buď s hranolky nebo s pitou, tzatziki, posypané nakrájenou červenou cibulí, obložené rajčaty a okurkou popř. sřeckým salátem
Pitu jsem podávala arabskou, jinak v Řecku se do těsta přidáva ještě olivový olej.
Podrobné info: