Pažitka
Název:

Vepřový gyros


Vepřový gyros


Ingredience:
Ingredience:
vepřové maso (panenka, palce, popř. kýta)500 g
koření: oregáno, tymián, rozmarýn, paprikové a chilli vločky, špetka římského kmínu, sušený česnek a cibule) nebo zakoupená kořenící směs Gyros dle chuti
olej trochu
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Gyros je jídlo, které je snad na každém rohu ulice. Však není nad domácí, který posunete rozhodně o dva levely výše. Kam se hrabe na fast foody!

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kořením, olejem a solí.

Necháme uležet několik hodin nebo řes noc. Poté nudličky zprudka opečeme dohněda.

Podáváme buď s hranolky nebo s pitou, tzatziki, posypané nakrájenou červenou cibulí, obložené rajčaty a okurkou popř. sřeckým salátem

Pitu jsem podávala arabskou, jinak v Řecku se do těsta přidáva ještě olivový olej.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno