Pažitka
Název:

Vepřový kotlet plněný zelím se slaninou a jablky


Vepřový kotlet plněný zelím se slaninou a jablky


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kotleta4 ks
cibule2 ks
sanina50 g
kysané zelí300 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
větší jablko1 ks
česnek1 stroužek
olej dle potřeby
máslo dle potřeby
hladká mouka dle potřeby
Postup přípravy:

Dnes přináším skvělý tip na plněnou vepřovou kotletu kysaným zelím, ke kterému se jako příloha skvěle hodí domácí bramborové nočky.

V kotletách si tenkým ostrým nožem vyřízněte kapsu. Otvor pro plnění si nechte cca 3 - 4 cm.

Zelí si vymačkejte, ale neproplachujte. Jen si ho překrájejte, abyste neměli tak dlouhá vlákna. 

Na pánvi na trošce oleje si orestujte pokrájenou cibuli se slaninou.

Přidejte zelí, půlku velkého nahrubo postrouhaného jablka a sůl. Pokud je jablko málo sladké, tak můžete malinko přisladit cukrem. Zelí podlijte vodou a pod pokličkou duste do měkka.

Širší plátky jablka osolte, opepřete a lehce posypte krupicovým cukrem.
Takto připravená jablka zprudka orestujte na trošce másla a použijte na dozdobení jídla.

Jakmile je zelí vychladlé můžete jím plnit kotlety. Otvor spíchněte párátkem a z obou stran okořeňte solí a pepřem. Také poprašte moukou a zprudka opečte na pánvi s olejem, kde jste pekli jablka.

Maso dejte stranou a ve výpeku orestujte najemno pokrájenou cibuli a jeden stroužek česneku na plátky. Když má cibulka krásně zlatou barvu, tak podlijte jedním deci vody a za stálého míchání nechte vydusit opět na tuk.

Vložte maso a znovu podlijte vodou tak, aby kotlety byly do půlky ponořené.
Přiklopte pokličkou a na mírném plameni duste do měkka. Pokud je potřeba, tak vodu dolijte.

Měkké kotlety dejte stranou a šťávu přepasírujte přes sítko. Ochutnejte a popřípadě dochuťte solí či pepřem a na závěr zjemněte kouskem másla. Dále už nevařte.

Jako přílohu můžete zvolit malé bramborové nočky.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno