

| Ingredience: | |
| vepřový mozeček | 600 g |
| Vahalova slanina | 150 g |
| vejce | 4 ks |
| větší šalotka | 1 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| uzená paprika | špetka |
| olej | dle potřeby |
| máslo | na zjemnění |
| nové brambory | dle potřeby |
Pravý mozeček jsem dlouho nedělala, většinou spíš jen květákový. Dnes však přišla konečně řada na ten pravý.
Mozeček kuchyňsky upravíme (odblaníme) a najemno nakrájíme. Slaninu pokrájíme na kousky, cibulku pokrájíme na kostičky. Slaninu orestujeme v hlubší nádobě na rozehřátém oleji, přisypeme nakrájenou cibulku, vše orestujeme a přidáme mozeček, který mícháme, aby se nám nepřichytil. Osolíme, opepříme, přidáme špetku uzené papriky a stále mícháme. Nakonec vmícháme rozšlehaná vejce. Zamícháme, necháme vejce srazit, přidáme nasekanou pažitku a lžičku másla na zjemnění. Podáváme s novým bramborem.
Podrobné info: