Pažitka
Název:

Vepřový mozeček na slanině s novým bramborem


Vepřový mozeček na slanině s novým bramborem


Ingredience:
Ingredience:
vepřový mozeček600 g
Vahalova slanina150 g
vejce4 ks
větší šalotka1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
uzená paprika špetka
olej dle potřeby
máslo na zjemnění
nové brambory dle potřeby
Postup přípravy:

Pravý mozeček jsem dlouho nedělala, většinou spíš jen květákový. Dnes však přišla konečně řada na ten pravý.

Mozeček kuchyňsky upravíme (odblaníme) a najemno nakrájíme. Slaninu pokrájíme na kousky, cibulku pokrájíme na kostičky. Slaninu orestujeme v hlubší nádobě na rozehřátém oleji, přisypeme nakrájenou cibulku, vše orestujeme a přidáme mozeček, který mícháme, aby se nám nepřichytil. Osolíme, opepříme, přidáme špetku uzené papriky a stále mícháme. Nakonec vmícháme rozšlehaná vejce. Zamícháme, necháme vejce srazit, přidáme nasekanou pažitku a lžičku másla na zjemnění. Podáváme s novým bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno