

| Ingredience: | |
| vepřové koleno, nebo vepřové nožičky | dle potřeby |
| mrkev | dle chuti |
| celer | dle chuti |
| petržel | dle chuti |
| cibule | dle chuti |
| bobkový list | 1 ks |
| nové koření | 3 kuličky |
| celý pepř | 5 kuliček |
| kroupy, nebo krupky | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
Při pondělku to vypadá na polévku. Když vepřový vývar, tak samosebou nesmí chybět i ovar.
Den předem si namočíme kroupy. Druhý den je uvaříme v osolené vodě do měkka. Do hrnce vložíme nakrojené vepřové koleno, ale mohou výt i vepřové nožičky, osolíme a vaříme do změknutí. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě s kořením v čajovém vajíčku (bobkový list, nové koření a celý pepř).
Jakmile máme uvařené koleno, tak jej vyjmeme, část masa okrájíme do polévky a zbývající část si ponecháme třeba k večeři s křenem a hořčicí.
Do vývaru z kolene přidáme uvařené kroupy, zeleninu včetně kořeněného vývaru a kroupy. Polévku máme připravenou k servírování.
VENDY TIP! Tuto polévku dělám vždy, když máme chuť na OVAR. Protože masa do polévky využiji jen trochu, tak zbývající maso třeba k večeři s křenem a hořčicí. A samosebou nesmí chybě čerstvý chlebík!
Podrobné info: