Pažitka
Název:

Veselý vajíčkový salát


Veselý vajíčkový salát


Ingredience:
Ingredience:
vejce dle potřeby
cibule dle chuti
jarní cibulka dle chuti
plnotučná hořčice dle chuti
majolka dle chuti
tatarka dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

DNES JE VELKÝ PÁTEK, takže u nás se dodržuje půst a nejíme žádné masité pokrmy. Na Velký pátek hospodyně uvařila vajíčko natvrdo, které na Velkou neděli před obědem rozdělila na tolik dílků, kolik jich bylo u oběda. Kdo z toho vajíčka jedl, nikdy nezabloudil a celá rodina se držela pohromadě. Tak a já mám pro vás tedy recept na vajíčkový salát, který nás určitě čeká v pondělí večer. Bude veselý, díky barevným vajíčkům, ale tak to prostě po Velikonocích je.

Tento salát je taková „povelikonoční klasika“, vajíček máme všichni mnoho a zelenina se také najde. Vejce uvařená natvrdo nasekáme na kousky a dáme do salátové mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a jarní cibulku. Směs osolíme, opepříme, přidáme podle množství lžičku nebo dvě plnotučné hořčice. Nakonec přidáme majolku a tatarskou omáčku v poměru 1:1. Salát promícháme a necháme v chladu odležet.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno