Ingredience: | |
brambroy | 500 g |
slanina | 150 g |
velká cibule | 1 ks |
smetana na vaření | 100 ml |
zelená petrželka | hrstka |
sůl | špetka |
máslo | kousek |
Zkuste obměnit a zlepšit klasické brambory. Přidejte smetanu, slaninu, cibuli a petrželku a zaručeně si na příloze pochutnáte víc, jako dříve.
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody.
Mezitím nakrájíme na kostičky cibuli, slaninu a posekáme petrželku. Na pánev dáme orestovat slaninu, pak přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pokud je potřeba, přidáme malý kousek másla.
Když jsou brambory měkké, slijeme je a promícháme na pánvi s cibulí a slaninou. Přilijeme smetanu, promícháme, necháme zredukovat, podle potřeby dosolíme a nakonec posypeme zelenou petrželkou.
Podáváme jako přílohu, ale klidně může být i jako hlavní chod, pokud někdo nevyžaduje maso.