Pažitka
Název:

Vídeňské brambory


Vídeňské brambory


Ingredience:
Ingredience:
brambroy500 g
slanina150 g
velká cibule1 ks
smetana na vaření100 ml
zelená petrželka hrstka
sůl špetka
máslo kousek
Postup přípravy:

Zkuste obměnit a zlepšit klasické brambory. Přidejte smetanu, slaninu, cibuli a petrželku a zaručeně si na příloze pochutnáte víc, jako dříve.

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody.
Mezitím nakrájíme na kostičky cibuli, slaninu a posekáme petrželku. Na pánev dáme orestovat slaninu, pak přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pokud je potřeba, přidáme malý kousek másla.
Když jsou brambory měkké, slijeme je a promícháme na pánvi s cibulí a slaninou. Přilijeme smetanu, promícháme, necháme zredukovat, podle potřeby dosolíme a nakonec posypeme zelenou petrželkou.
Podáváme jako přílohu, ale klidně může být i jako hlavní chod, pokud někdo nevyžaduje maso.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno