Pažitka
Název:

Vietnamská kuřecí polévka Pho' ga


Vietnamská kuřecí polévka Pho' ga


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehna2 ks
široké skleněné nudle Pho4 porce
cibule1 ks
voda1,5 l
rybí omáčka dle chuti
olej dle potřeby
čerstvý zázvor2 cm
badyán3 hvězdičky
celá skořice2 kousky
chilli pasta (sambal Oelek) dle chuti
česnek2 stroužky
rýžový ocet dle chuti
jarní cibulka2 ks
koriandr1 svazek
Postup přípravy:

Tato silná a pikantní kuřecí polévka se výborně hodí do dnešních mrazivých dnů.

Připravíme si hrnec s nepřilnavým povrchem. Na dvou lžících rostlinného oleje orestujeme nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhaný zázvor. Při restování se vám to bude chytat na dno a bude to mít tendenci hodně tmavnout. To je ale v pořádku.To nám zajistí krásně tmavý vývar a tu správnou chuť . Přilijte studenou vodu a vložte maso. Dejte lžičku soli a dvě lžičky rybí omáčky.

Vařte až do té doby, než půjde maso dobře od kosti.

Mezi tím si připravte omáčku, kterou si každý dochutí polévku podle sebe. Skládá se z chilli pasty Sambal Oelek,prolisovaného česneku a rýžového octa.

Koriandr a jarní cibulku pokrájejte a dejte do mističky.

Polévku přeceďte a uschovejte jen vývar a maso. 

Zbytek můžete vyhodit, protože to už nebudete potřebovat.

Skleněné nudle uvařte podle návodu na obale. Horké je dejte do větší misky, poklaďte kousky obraného masa a posypte cibulkou a koriandrem. Vše přelijte vařícím vývarem a podávejte.

Chilli omáčku si dává každý sám, podle toho jak moc má rád ostré a kyselé. Dosolit si může každý sámtroškou rybí omáčky.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno