Pažitka
Název:

Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka Súp Gà Nấm Hương


Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka Súp Gà Nấm Hương


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí skelety3 ks
kuřecí stehno1 ks
čerstvý zázvor nakrájený na kolečka3 cm
cibule1 ks
rybí omáčka3 lžíce
jarní cibulka2 ks
sterilovaná kukuřice100 g
vejce1 ks
sušené houby shitake (1/2 hod předem namočené ve vodě) hrst
tapiokový škrob (solamyl)3 lžíce
sůl dle chuti
koriandr dle chuti
Postup přípravy:

Výborná, jednoduchá a vydatná vietnamská polévka s kuřecím nebo slepičím masem, houbami shitake a kukuřicí. Takové polévky má ve velké oblibě i můj manžel. Nejlepší je samozřejmě uvařit silný vývar z celé slepice, ale postačí vám i kuřecí skelety a stehno.

Kuřecí skelety, stehno, plátky zázvoru a celou cibuli vložíme do studené vody, osolíme a přilijeme rybí omáčku. Přivedeme k varu a sbíráme pěnu, která se bude tvořit na povrchu. Jakmile bude voda bez sražených bílkovin, stáhneme teplotu a necháme při mírné teplotě vařit cca hodinu a půl. 

Všechny ingredience z vývaru vyjmeme, maso necháme trochu zchladnout a poté ho obereme od kostí a nakrájíme nebo vidličkami natrháme. Vývar necháme celou dobu dále probublávat, přidáme k němu na proužky nakrájené houby, kukuřici, asi po 10 minutách i obrané maso a na kolečka nakrájené jarní cibulky včetně zelených částí. Vejce v hrnku vyšleháme a vlijeme postupně za stálého míchání do polévky. Tapiokový škrob rozpustíme asi ve 100 ml vody a také přidáme do polévky. Promícháme, prohřejeme, případně ještě dochutíme rybí omáčkou nebo solí a můžeme podávat posypané koriandrem.

Polévka by měla být dost hustá, takže případně můžete přidat škrob či naopak doředit troškou vody.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno