Pažitka
Název:

Vietnamská nakládaná zelenina do chua


Vietnamská nakládaná zelenina do chua


Ingredience:
Ingredience:
květák1/4 ks
menší mrkev2 ks
salátová okurka1/2 ks
česek6 stroužků
jarní cibulka5 ks
čerstvá chilli paprička2 ks
Zálivka:
cukr100 g
voda260 ml
lihový kvasný ocet260 ml
rybí omáčka1 lžíce
sůl1 lžíce
Postup přípravy:

Obvykle touto roční dobou nakládám korejské kimči, ale dnes jsem se rozhodla pro změnu... vietnamská nakládaná zelenina DO CHUA ...zkvašené vitamíny budou ještě potřeba!

Všechny ingredience na zálivku smícháme. Do sklenice naskládáme květák rozebraný na malé růžičky, mrkev nakrájenou na kolečka, okurku nakrájenou na půlměsíčky s vydlabaným středem, oloupaný česnek, chilli papričky a jarní cibulku nasekanou na delší špalíčky. Takto připravenou zeleninu ve sklenici zalijeme nálevem, zavřeme a 3 dny necháme odpočívat při pokojové teplotě. Poté zeleninu uchováváme v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Tereza Pekárková

    zavřít okno