

| Ingredience: | |
| vietnamské nudle (použijeme ale na 1 porci maximálně 3 klubíčka) | 1 balení |
| hlavičky hlívy ústřičné | 150 - 200 g |
| zelená část jarní cibulky | 1 ks |
| česnek | 3 - 4 stoužky |
| sušená rajčata v oleji | 4 - 5 ks |
| menší cuketa | 1/2 ks |
| uzené tofu (na postrouhání hotového jídla) | 50 g |
| olej | 1 lžičk |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| kvalitní hustá sojová omáčka | pár kapek |
Nemáte moc času a chcete si připravit jídlo, které bude rychle hotové a navíc vám bude chutnat? Pak si připravte vietnamské nudle s hlívou ústřičnou a zeleninou. Hotový pokrm můžete ještě dochutit nastrouhaným uzeným tofu.
Na lžičce oleje orestujeme na kolečka nakrájenou zelenou cibulku a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na tenké kousky nakrájenou hlívu a na tenké, cca 5 cm proužky nakrájenou cuketu. Vše společně na mírnějším ohni orestujeme. Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a přidáme je ke směsi. Osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a ještě chvilinku promícháváme-celkově asi 10 minut od začátku vaření.
Do vroucí vody dáme vařit na 3-4 minuty vietnamské nudle, scedíme, propláchneme vodou a necháme odkapat. Nakonec promícháme se zeleninovou směsí, postrouháme tofu a podáváme.