Pažitka
Název:

Višňový džem


Višňový džem


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé višně1 kg
cukr krystal500 g
voda250 ml
kyselina citronová1 lžička
Gelfix 2:12 balíčky
Postup přípravy:

Miluji toustík s máslem a domácím višňovým džemem je TOP. Tak si ho nyní musíme připravit a udělat si tzv. křečkovité zásoby na zimu. Tady je ode mě receptík.

Vypeckované višně vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme kyselinu citronovou.
Pak je necháme cca 40 minut provařit a částečně rozvařit.
Poté přidáme 400g cukru a za stálého míchání necháme rozpustit.
Nakonec přidáme zbytek cukru, tj. 100g smíchaným s Gelfixem, který přidáme pomalu a přivedeme zase k varu.
Provaříme zhruba 5 minut a ještě horké naplníme do sklenic.
Z tohoto množství jsem měla 8 malých skleniček od přesnídávky, nebo 5 větších.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno